Σέλερι.

Σέλερι.

Διαθέσιμα από 15/07/2019

Διαθέσιμα από 15/07/2019

 Κάθε χρόνο, μια ομάδα με 15 περίπου παραγωγούς μέλη του Συνεταιρισμού μας, καλλιεργούν με τις οδηγίες του γεωπονικού μας τμήματος διάφορα λαχανικά με σκοπό την τροφοδοσία της αγοράς με περίπου 100 τόνους από κάθε είδος. 

Το σέλερι είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και φωσφόρο, καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και μαγγανίου, καθώς και βιταμινών Α, C και Κ.

Σας παρουσιάζουμε το σέλερι, ένα φυσικό φάρμακο!

Το σέλερι είναι γνωστό από παλιά, καθώς τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στην κινεζική κουζίνα εδώ και χρόνια, για να δίνουν γεύση στα φαγητά. Επίσης το σέλερι προστίθεται συχνά σε κοκτέιλς, αλλά και σε σάντουιτς, σούπες και σαλάτες. Εκτός όμως από τη γεύση και τη νοστιμιά που προσδίδει στα φαγητά, το σέλερι έχει και σημαντική διατροφική αξία, περιέχοντας ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, όπως αμινοξέα, βόριο, ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και φυτικές ίνες, που έχουν τεράστια οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.