Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων και τα σχέδια βελτίωσης

   O Αγροτικός   Κτηνοτροφικός   Συνεταιρισμός   Αρκαδίας η «ΕΝΩΣΗ», διοργανώνει ημερίδα με θέμα

<< Οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων και τα σχέδια βελτίωσης >>

 την Πέμπτη 1/3/2018 στις 19,30

στην αίθουσα διαλέξεων μουσείου Αλεξάνδρου Παπαναστασίου στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Κεντρικός ομιλητής στην παραπάνω ημερίδα θα είναι ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεώργιος Ζέρβας.

Παρακαλούμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής να παραβρεθούν για την ενημέρωσή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΣΟΕΕ

Μείζον θέμα για τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα δημιουργεί η αιφνιδιαστική – και χωρίς να προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους - πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία νέων πυλών ΟΣΔΕ.

Ικανοποιώντας τα αιτήματα συγκεκριμένων προσώπων που έχουν ίδια συμφέροντα από το άνοιγμα νέων πυλών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαίωσε για μία ακόμη μία φορά την πολιτική του στόχευση, η οποία δεν είναι άλλη από την διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος.

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής είναι να συρρικνωθούν περαιτέρω τα έσοδα των συνεταιρισμών – καθώς η λειτουργία πολλών εξ αυτών βασίζεται εν πολλοίς στα έσοδα από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ – δίνοντας τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα, φιλικά προς το υπουργείο, συμφέροντα, να «καρπωθούν» σημαντικό μέρος των δηλώσεων, χωρίς να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν σήμερα.

Αντί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει σε αξιολόγηση των σημερινών πυλών ΟΣΔΕ και να αναστείλει τη λειτουργία αρκετών από αυτών που πραγματοποιούν ελάχιστες δηλώσεις, επιλέγει να αυξήσει περαιτέρω – και ανεξέλεγκτα - τον αριθμό των πυλών, με τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από χιλιάδες αγρότες.

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν τις πιέσεις που ασκούν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.ΑΑΤ.) γνωστοί για τη διαδρομή τους σύμβουλοι – οι οποίοι στο παρελθόν επιχείρησαν και πάλι να ανοίξουν πύλη ΟΣΔΕ χωρίς επιτυχία – καθώς και… πάλαι ποτέ «προστάτες» του αγροτικού κόσμου οι οποίοι διέλυσαν το κύρος του συνεταιριστικού θεσμού στην Ελλάδα.

Τα περίπου 100 μέλη του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης εκ μέρους της σημερινής ηγεσίας του ΥΠ.ΑΑΤ. και θα προσβάλλουν με κάθε ένδικο μέσο τη συγκεκριμένη πρόσκληση

ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας και το ΚΕΑ Τρίπολης σε ενημερώνει πως ξεκίναει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στήριξης στα πλαίσια του ΠΑΑ 2014-2020, για το Υπομέτρο 10.1.04: «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα». Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να υποβάλλουν αίτηση παραγωγοί που έχουν αρδευόμενα αγροτεμάχια σε Ζώνη Ευπρόσβλητη στα Νιτρικά (λεκανοπέδιο Τρίπολης) , για τα οποία έχουν άδεια χρήσης νερού ή βεβαίωση από ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, Δήμο.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας αναλαμβάνει την ενημέρωση και την υποβολή της αίτησης των υποψηφίων. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης είναι η 16-02-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην παραπάνω δράση μπορούν να επικοινώσουν μαζί μας στο τηλ.: 2710-230602-604-622 ή στη διεύθυνση του κεντρικού μας καταστήματος 28ης Οκτωβρίου 8, Τρίπολη, 2ος όροφος.